Logo

THIJSSE'S HOF

Planten- en vogeltuin in het Bloemendaalsche Bosch

Word Vrijwilliger

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het bomenplaatje ziet u dat we 5 'groepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken.


Er is eigenlijk altijd extra hulp nodig om schoolklassen van groep 6, die -opgedeeld in groepjes van 3 tot 6 kinderen- in de Hof natuurontdekkingen komen doen, te begeleiden. Dit doen we 4 periodes in het jaar en u kunt zelf opgeven in een rooster wanneer u meedraait. U wordt goed ingewerkt in het programma.


Bent u goed op de hoogte van de natuur dan zou u in aanmerking kunnen komen om rondleider van groepen (maximaal 10 tot 12 personen) te worden. Het gaat om rondleidingen op aanvraag of om de rondleiding op de eerste zondag van de maand. Daartoe verlangen wij dat u eerst via de IVN /KNNV uw kennisopbouw hebt opgestart en ook wilt uitbouwen.


Wilt u bijdragen aan ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals meedenken en meedoen 'achter de schermen' of 'hands on' bij een evenement e.d. Dus bijv. een ondersteunend advies, een eigen op te pakken initiatief of praktische hulp. Het vraagt overleg met bestuur waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.


Voor onze vrijwilligersvacatures werken wij samen met het Vrijwilligerscentrum Haarlem. U kunt onze vacatures vinden op hun website Haarlem voor Elkaar. Onze aldaar geplaatste vacatures -hoewel niet in beton gegoten !- kunt u daar bekijken door bij zoekopdracht Thijsse's Hof in te tikken.

Randvoorwaarde bij vrijwilligerswerk is dat u uw taak(je) met plezier doet. Wij vatten dat als volgt op: u laat zich niet door ons inspireren, maar inspireren door de geest van Jac. P. Thijsse zélf, die in de laatste twintig jaar van zijn leven een groot genoegen beleefde aan ''zijn tuin''! Dát is de gemeenschappelijke bron van ons plezier in de Hof.

Wij komen als vrijwilligers samen op de Nieuwjaarsbijeenkomst én het jaarlijks Vrijwilligersuitje naar een mooie plek met hoge natuur(historische)waarde. Ook ontvangt u ca 3 keer per jaar op uw email-adres een Vrijwilligersnieuwsbrief vanuit bestuur. Als u vrijwilliger wordt, raakt u meer bekend en betrokken met het reilen en zeilen in de Hof. U zult bemerken dat we gezamenlijk werken aan de opgave waar de stichting zich voor inzet.

Heeft u belangstelling? Vul dan onderstaand formulier in.