Legateren aan Thijsse’s Hof

De wereld een stukje mooier blijven maken na uw overlijden?

Nalaten aan iets dat je belangrijk vindt
Een testament opstellen is een persoonlijke beslissing, en is niet simpel. Wil jij weten hoe je met jouw nalatenschap van blijvende betekenis kunt zijn? Heb je vragen over het opnemen van Thijsse’s
Hof in een testament? Of wil je een deel van jouw erfenis schenken of legateren ten behoeve van Thijsse’s Hof? Laat ons dit weten, zodat we samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Neem gerust contact op met onze penningmeester of via het contactformulier, en raadpleeg je notaris.

Hoe werkt een testament opstellen en nalaten aan Thijsse’s Hof?
Wat laat ik na, aan wie en waarom? Er komen vermoedelijk veel vragen bij je op als je nadenkt over een testament opstellen. En als je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet, is de volgende vraag waarschijnlijk: hoe regel ik alles? Wil je nalaten aan een goed doel? Wil je Thijsse’s Hof een donatie doen na je overlijden? Je kunt dit op verschillende manieren in je testament laten zetten.

Erfenis of legaat
Je kunt Thijsse’s Hof op twee manieren in je testament opnemen:

  1. Door Thijsse’s Hof te benoemen als (mede)erfgenaam. Je bepaalt zelf welk recht wij krijgen op (een deel van) je nalatenschap. Je kunt meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam benoemen;
  2. Door Thijsse’s Hof te benoemen tot legataris. Thijsse’s Hof krijgt dan een legaat. Dit is een vastgesteld geldbedrag, een percentage van je nalatenschap of een bepaald goed. Bijvoorbeeld 1.000 euro, 10% van je nalatenschap, een schilderij of een huis.

 

Bespreek je wensen met de notaris
Het geeft een hoop rust als je weet dat na jouw overlijden alles goed is geregeld. Bespreek daarom altijd je wensen met een notaris. Je beslist zelf welk deel van de erfenis je nalaat, de notaris informeert je over de mogelijkheden, kosten en geeft advies. Het laten opmaken van een testament gaat altijd via een notaris.

  • Thijsse’s Hof is een ANBI-instelling, dus over de verkrijging is geen erfbelasting verschuldigd.
  • ANBI geregistreerd RSIN-nummer: 2858046
  • KvK-Nummer: 41222697
  • IBAN Banknummer: NL 59 ABNA 0500729891 – tnv Thijsse’s Hof