Plant van de maand

Iedere maand wordt een bijzondere plant in Thijsse’s Hof voor het voetlicht geplaatst. Het speciale groen/gele naambordje ‘Plant van de maand’ vind je naast deze plant in Thijsse’s Hof. Iedere maand bij een andere plant. Op dit speciale naambordje staat een QR-code. Via deze QR-code ga je direct naar deze pagina, waar je veel achtergrond over de plant vindt. Hieronder tref je de verhalen over de planten van de afgelopen periode.

Apr 2024: Basterdhyacint

De Wilde hyacint, de in Engeland geliefde Bluebell, heeft zich in de afgelopen eeuwen meer en meer vermengd met de Spaanse hyacint. Daaruit is de Basterdhyacint ontstaan, die zich weer vermenigvuldigt met zowel andere bastaarden als met de Spaanse en Wilde.

Mrt 2024: Voorjaarshelmkruid

De bloem heeft een bleek-groengele en urnvormige kroon, waaruit door een kleine opening de meeldraden en de stijl naar buiten steken. Op die bloem komen in het voorjaar bijen af. De eerdergenoemde helmkruiden worden behalve door hommels en bijen met name door kleine wespensoorten bestoven.

Feb 2024: Korstmossen

Korstmos bestaat uit een schimmel en een alg of een bacterie. Hij is overal om je heen: op de stoep en op muren en bomen en dakpannen; je kijkt er mogelijk nooit naar en dat is jammer.