Centrum voor natuureducatie
voorheen het instructielokaal

In het centrum voor natuureducatie, beter bekend als het instructielokaal, van Thijsse’s Hof is van alles te vinden over de natuur en het milieu in het duingebied. In de grote zaal zijn kleine exposities te bewonderen en worden schoolklassen ontvangen. Daarnaast kunt u de grote zaal huren voor een inspirerende sessie. 

 

Speciaal voor groepen

Exposities

Regelmatig zijn er kleine en boeiende exposities te zien in het centrum voor natuureducatie.
De toegang is gratis.
In het najaar natuurlijk is de traditionele herfsttentoonstelling te bewonderen. In de andere jaargetijden komen steeds wisselende onderwerpen aan bod. Op een passende en educatieve wijze worden bijzondere planten, mossen, vogels , sporen en dergelijk belicht.  Wil je weten welke expositie er is of staat gepland, bekijk dan onze activiteitenkalender.

Boekenkast

Over Thijsse’s Hof en  aanverwante invalshoeken zijn in de afgelopen bijna 100 jaar meer dan 40 belangrijke boeken of tijdschriftartikelen verschenen. Deze titels en nog veel meer boeken over het duingebied zijn bij ons in te zien onder toezicht van de beheerder-hovenier.

Hier treft u de inventarislijst van de boeken.
U kunt gerust de tijd nemen in het centrum voor natuureducatie om e.e.a. te lezen.

Het archief van de Stichting Thijsse’s Hof is sinds eind 2023 ondergebracht bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem.

Lezingen

In Thijsse’s Hof wordt met enige regelmaat een lezing gehouden. Meestal is dat gekoppeld aan de start van een nieuwe tentoonstelling in het centrum voor natuureducatie.

Deze zijn kosteloos bij te wonen, tenzij anders is aangeven op de website. Wil je weten welke lezing staat gepland, bekijk dan onze activiteitenkalender.

Je meldt je eenvoudig via deze link. Vul u naam in en het aantal mensen die u wilt meenemen naar deze lezing.

Zondagrondleidingen

Van 1 april tot 1 november wordt er op iedere eerste zondag van de maand gratis rondleidingen door Thijsse’s Hof gegeven. Gidsen van het IVN-Zuid-Kennemerland leiden groepjes bezoekers dan langs de diverse  bezienswaardigheden. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur. Verzamelpunt bij het informatiebord bij de ingang van de Hof. De deelname is gratis.

Je meldt je eenvoudig aan via deze link. Vermeld daar uw naam en geef aantal mensen door die met u meekomen naar de zondagrondleiding. 

Wanneer u zich heeft aangemeld voor de rondleiding en zich er veranderingen voordoen, bijvoorbeeld in de groepsgrootte, neem dan alstublieft contact op met de beheerder.

Verhuur grote zaal

De grote zaal van Thijsse’s Hof leent zich prima voor het houden van trainingen, presentaties, vergaderingen, workshops en cursussen. Thijsse’s Hof ligt in de natuur. Weg van de dagelijkse hectiek.

  • Grote zaal is geschikt voor max. 30 personen
  • Verschillende zaalopstellingen zijn mogelijk
  • Ruimte wordt per dagdeel verhuurd
  • Gratis gebruik van WiFi
  • Gebruik van beamer en of flip-over in overleg
  • Huisdieren zijn niet in het gebouw en niet in Thijsse’s Hof toegestaan

Graag bespreken we persoonlijk jouw wensen.
Ben je geïnteresseerd, lees dan onderstaande informatie door en neem vrijblijvend contact op via het
contactformulier of bel 023-5262700.

Lezingen op aanvraag

Ben je geïnteresseerd in een speciale lezing in ons centrum voor natuureducatie van één van onze rondleiders?

Dat kan voorafgaand of aansluitend op een ‘rondleiding op aanvraag’. Maar ook apart worden georganiseerd voor groepen tot maximaal 30 personen.

De kosten zijn €100,-, exclusief de eventueel genoten consumpties thee/koffie.

Graag bespreken we persoonlijk uw wensen. Bent u geïnteresseerd, lees dan onderstaande informatie door en neem vrijblijvend contact met de beheerder.

Rondleidingen op aanvraag

Groepsrondleidingen zijn het hele jaar door mogelijk na een van te voren gemaakte afspraak met de beheerder.

Om het zo goed mogelijk te organiseren kan een gids een groep van slechts tien personen rondleiden. De kosten bedragen per groep (van tien deelnemers) € 35,-. Het is mogelijk om met meer mensen een rondleiding te krijgen. In dat geval worden steeds groepen van maximaal tien mensen gevormd.

Het is niet toegestaan dat anderen dan de Stichting Thijsse’s Hof, zonder toestemming van de
Stichting, in de Hof rondleidingen organiseren.

Kosten en voorwaarden verhuur

Je kunt alleen gebruikmaken van de grote zaal van het  centrum voor natuureducatie voor een activiteit die past binnen de doelstellingen van onze Stichting. Het bevestigen van feestversiering aan het plafond, verlichting of vlaggenslingers is dan ook niet toegestaan. Het gebouw wordt schoon achtergelaten.
Thijsse’s Hof zelf is vrij toegankelijk. Dus voor iedereen toegankelijk. Het plaatsen van attributen in Thijsse’s Hof kan slechts na overleg met de beheerder.

De huur van de grote zaal kan per dagdeel worden gehuurd:

  • een ochtend is van 9.00 tot 13.00 uur
  •  een middag is van 13.00 tot 17.00 uur
  • een avond is van 19.00 tot 22.00 uur
 

De kosten:

 

BTW wordt niet gerekend. Het totale huurbedrag dient voorafgaand aan de bijeenkomst te zijn overgemaakt op NL59ABNA0500729891 t.n.v. Stichting Thijsse’s Hof, Bloemendaal.

Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor uw reserveringsdatum. Daarna zijn wij genoodzaakt de
huur in rekening te brengen.