Bezoekadres

Thijsse’s Hof, Mollaan 4, 2061 BD Bloemendaal

Openingstijden

april t/m oktober             
dinsdag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 10.00 – 16.00 uur
 
Gesloten zijn we op:
  • Alle maandagen, m.u.v.
    Tweede Paasdag  en Tweede Pinksterdag
  • Van Kerst tot en met Nieuwjaarsdag
november t/m maart
dinsdag t/m vrijdag: 9.00 – 16.00 uur
zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
 
 

Toegankelijkheid

Honden

Thijsse’s Hof is niet toegankelijk voor honden, ook niet als ze aangelijnd zijn. 

Mindervaliden / kinderwagens

Thijsse’s Hof is toegankelijk voor mindervaliden met rollators of rolstoelen en voor mensen met kinderwagens. Er zijn rustbanken beschikbaar en een invalidentoilet in het educatief centrum. 

Kinderen onder twaalf jaar

Kinderen onder de twaalf jaar zijn welkom, maar alleen onder toezicht van volwassenen. Zoals Thijsse zelf ooit opmerkte: “We moedigen de nieuwsgierigheid van jonge ontdekkers aan, maar vragen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en ervaringen in de tuin.

Niet buiten de paden treden en niet plukken

Thijsse schrijft hierover het volgende: “Het hoofddoel is dat iedere bezoeker van den Hof gemakkelijk en plezierig en duidelijk kennis kan maken met onze planten. Daarvoor is het nodig, dat zij in flinke hoeveelheid vlak langs de paden voorkomen. Het is licht te begrijpen, dat de bezoekers niet, nooit en nimmer en onder geen enkel voorwendsel, buiten de paden mogen gaan. Ook van “plukken” geen sprake. De tuinman heeft de bevoegdheid uitzonderingen toe te staan …” (uit: Eén jaar in Thijsse’s Hof, 25 juli 1940).

Parkeren

Fiets

Voor mensen die op de fiets komen heeft de gemeente Bloemendaal net buiten Thijsse’s Hof een fietsenstalling aangelegd.

Auto

De Hof beschikt niet over een eigen autoparkeerterrein. Parkeren met de auto kan in één van de rustige zijlanen in de omgeving van het Bloemendaalse Bos. De Mollaan heeft slechts een zeer beperkt aantal autoparkeervakken.

Waarnemingen

Op de website Waarnemingen kunnen bezoekers doorgeven wat zij aan planten en dieren waarnemen. Op de website is  Bloemendaal-Thijsse’s Hof speciaal opgenomen. Je ziet wat er in Thijsse’s Hof gezien is. Ook de foto’s van veel waarnemingen. 

Zelf kan je jouw eigen waarnemingen toevoegen, wanneer je je registreert. Wij zouden het erg leuk vinden, als je jouw waarnemingen (liefst met foto) van Thijsse’s Hof wilt invoeren.