Overal slakken!

“Er is in dit hele vak met gele anemonen geen gave bloem meer te vinden. Ze zijn allemaal op zijn minst voor de helft opgegeten door slakken.” Johan Görtenmöller buigt voorover in de heemtuin Thijsse’s Hof waarvan hij de beheerder is. “Ook bij alle collega’s die ik spreek, is het dit jaar erger dan ooit. De slakken vreten alles op: lenteklokjes heb ik dit jaar niet eens gezien. Ze worden al opgegeten voordat ze open konden gaan. Narcissen ook. Boshyacinten zijn nu aan de beurt. Er zijn ongekend veel slakken dit jaar.”

Thijsse’s Hof was zaterdag 13 april 2024 te zien via onze regionale omroep RTV Noord-Holland en maandag nam ook de NOS de beelden over. 

Bekijk de video op: https://nos.nl/regio/noord-holland/artikel/508925-overal-slakken-vraatzuchtige-beestjes-beleven-na-warme-winter-topjaar en https://www.nhnieuws.nl/nieuws/334582/overal-slakken-vraatzuchtige-beestjes-beleven-na-warme-winter-topjaar en 

Ook het BNN-Vara programma Van Roosmalen & Groenteman toonde fragmenten uit deze aflevering met toelichting van boswachter Arjan Postma (begint na 25 min en 47 sec).

Bron: NH media / NOS

klik op de foto en bekijk het programma