Thijsse’s Hof op Springer Festival Haarlem

Op zaterdag 20 april 2024 is het Springer Festival in de Kweektuin met de grootste biologische plantenmarkt van Haarlem. Er zijn ook lezingen, workshops en activiteiten.

Ook Thijsse’s Hof is aanwezig met een speciale kraam

Planten staan klaar voor de voorjaarsmarkt in de Haarlemmer Kweektuin. U ziet ze al gereed staan op de onderstaande foto. We hopen er veel te verkopen. Natuurlijk kan je na het weekend ook in Thijsse’s Hof terecht om mooie planten te kopen.

De jaarlijkse biologische markt in de Kweektuin, het Springer Festival, heeft al jaren een groot aanbod van biologische planten en zaden. Meer planten rond je huis zorgen voor meer biodiversiteit, dus meer verschillende soorten dieren en planten.

De naamgever van dit festival ontwierp Thijsse’s Hof
Leonard Springer (1855-1940) was een beroemd tuinarchitect. Tussen 1900 en 1920 heeft hij als adviseur van de Hout- en Plantsoenendienst veel betekend voor het groen in de stad. Zo is Springer de bedenker en oprichter van de Haarlemmer Kweektuin.
Leuk te weten is dat het ontwerp van Thijsse’s Hof ook werd gemaakt door de bekende landschapsarchitect Leonard A. Springer. De gebogen paden en de bosjes hier en daar zorgen er voor dat je steeds wordt verrast door weer een ander stukje natuur. Lees er meer over op onze website.

Datum: zaterdag 20 april 2024
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Kweektuin, Kleverlaan 11, Haarlem