Logo

THIJSSE'S HOF

Planten- en vogeltuin in het Bloemendaalsche Bosch

Links

Waarneming

Op deze website kunnen mensen doorgeven wat zij aan planten en dieren waarnemen in de natuur. Op de website is een apart aangemaakt gebied: "Bloemendaal-Thijsse's Hof. U kunt er kijken wat er allemaal in Thijsse's Hof gezien is. Ook kunt u uw eigen waarnemingen registreren. Wij zouden het erg leuk vinden, als u uw waarnemingen (liefst met foto) van Thijsse's Hof wilt invoeren. Op de waarneming website kunt u rechts bovenin een menu vinden, waar u onder andere de foto's van de waarnemingen en statistieken kunt bekijken.

Thijsse's hof op Facebook!

Volg ons op facebook voor onze activiteiten (events) en nodig je vrienden uit! En geniet van de vele mooie natuurfoto's en Hof-inkijkjes, allen ingebracht door onze Facebookvrienden van de Hof.

Heimans en Thijssestichting

Op deze website vindt u veel informatie over het leven van Heimans en Thijsse en hun nalatenschap.

De Levende Natuur

Bijna 120 jaar geleden werd door Jac. P. Thijsse en Eli Heimans het tijdschrift De Levende Natuur opgericht. Na al die jaren is het tijdschrift nog steeds springlevend (!) en speelt het een centrale rol in de veldbiologie en het natuurbeheer in Nederland.

Thijsse's Hof als dé opstapplaats voor Natuursport.

In Nederland zijn veel natuurorganisaties actief en velen hebben ook gebiedsgerichte of thematische activiteiten. Het is bijna duizelingwekkend hoeveel er in dit kleine drukbevolkte landje te doen is aan 'de Natuursport'. Gelukkig zijn er ook weer trends merkbaar bij de afzonderlijke organisaties om zich meer samen te verenigen en te profileren als één brede natuurbeweging met een groot en gevarieerd aanbod en plezier, voor elk wat wils. Nu is het nog een beetje een zoektocht via de vele websites van de verschillende organisaties (publiek, semi-publiek, privaat) in het overweldigende aanbod.

Overige links


Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV)
Instituut Voor Natuureducatie (IVN)
Nationale Parken
Natuurmonumenten
De Provinciale Landschappen
Samenwerkende Natuurrijke Tuinen en Parken (SNTP)
Staatsbosbeheer